Wanneer moet je precies een Annebelle snoeien?

Een Annebelle is een plant uit het Hortensia geslacht. Een Annebelle zie je vaak in vakken omzoomd door haagjes van buxus of taxus. Dit komt omdat de bloemen eigenlijk te zwaar zijn voor de relatief zwakke stengels zodat er steun nodig is van een haagje. Een Annebelle is geen moeilijke plant, maar moet wel goed gesnoeid worden. De Annebelle kun je het beste 1x per jaar snoeien. De beste maanden om te snoeien zijn aan het einde van de winter (eind februari of in maart). Denk er om dat de kans op nachtvorst wel moet zijn verkeken.

 

 

Kun je de Annebelle ook in het najaar snoeien?

Er zijn veel mensen die de Annebelle al voor de winter terugsnoeien. Dit is niet verstandig. De takken zijn dan nog erg gevoelig en kunnen invriezen. Dit gaat vaak ten koste van de bloei. Het kan zelfs gebeuren dat de gehele plant doodvriest. Een andere reden om ze nog niet terug te snoeien voor de winter is dat de oude bloemen gewoon blijven zitten en dat dit een kenmerkend karakter geeft aan de wintertuin, 

Hoe moet je een Annebelle snoeien?

Wanneer je een Annebelle gaat snoeien kun je twee dingen doen. Als je de Annebelle in het voorjaar helemaal terugsnoeit tot aan de grond dan bevordert dat de groei van grote bloemen. Er zullen dan wel minder bloemen gaan bloeien, Snoei je minder drastisch terug (tot ongeveer 25 cm boven de grond) dan zullen er meer bloemen gaan groeien, maar zullen ze kleiner zijn, Dit komt overigens wel de stevigheid van de plant ten goede. 


Bekijk naast wanneer Annebelle snoeien ook:
Wanneer vlinderstruik snoeien
Wanneer rozen snoeien
Wanneer buxus snoeien