Wanneer moet je precies lavendel planten?

De lavendel is een struik die eigenlijk niet in je tuin mag ontbreken. De bloemen van de lavendel struik hebben namelijk een prachtige paarse kleur en ruiken erg lekker. Daarnaast past lavendel in bijna elke tuin omdat de struik niet hoger wordt dan een meter en niet breder dan een halve meter. Lavendel is op zich geen moeilijke plant, maar het is wel belangrijk dat je weet wanneer je lavendel moet planten. Als je lavendel namelijk niet op het juiste moment plant, kan dat de groei behoorlijk beïnvloeden.

 

 

Beste moment om lavendel te planten:
Het beste tijdstip om lavendel te planten is in het vroege najaar. Wanneer je lavendel in oktober plant dan is de struik goed ingeworteld en profiteert de lavendel optimaal van de eerste voorjaars-zon.  

Kun je lavendel het hele jaar door planten?

In principe kan je lavendel het hele jaar door planten, als het maar niet te streng vriest. Als de kluit namelijk bevriest vlak na het planten, zal de lavendel het eerste jaar moeite hebben met groeien.

Hoe moet je lavendel planten?

De lavendelplantjes die je bij de tuinhandel koopt zijn meestal 1 jaar oud. Als je meerdere lavendel struikjes bij elkaar wilt planten dan kun je het beste een plantafstand van ongeveer 35 cm aanhouden. De struik zelf plant je gewoon op normale diepte. 

Bekijk naast wanneer lavendel planten ook:
Wanneer bloeit lavendel
Wanneer narcissen planten
Wanneer tulpenbollen planten
Wanneer coniferen planten