Wanneer is het beste moment om jezelf te wegen?

Als je op je gewicht wilt letten dan is het belangrijk dat je jezelf op de juiste manier weegt. Als je jezelf namelijk niet goed weegt weet je niet precies wat je gewicht is en kan je bijvoorbeeld ook niet goed inschatten of je dieet werkt. Daarbij is vooral het moment van wegen heel belangrijk. Maar wanneer is het beste moment om jezelf te wegen? Het beste moment om jezelf te wegen is in de ochtend nadat je naar de wc bent geweest en voordat je aan je ontbijt begint.

Waarom is in de ochtend wegen het beste moment?

Als je je exacte gewicht wilt weten dan kun je jezelf dus het beste s'ochtends wegen. In de ochtend heb je namelijk minder gewicht omdat je dan al een tijd geen eten of drinken hebt gehad. Weeg jezelf ook altijd nadat je naar de wc bent geweest. Het liefst na een grote en kleine boodschap. Dit kan je gewicht namelijk soms wel met een halve kilo verlagen.  

Meer weegtips

Naast het moment wanneer je jezelf moet wegen hebben  we nog een aantal belangrijke weegtips:

1. Zorg dat de weegschaal altijd op een egale ondergrond staat
Als je weegschaal op een niet egale ondergrond staat kunnen er afwijkende metingen worden gedaan. Vloerbedekking is daarom niet echt geschikt.

2. Gebruik altijd dezelfde weegschaal
Een weegschaal moet altijd worden ingesteld. Als je verschillende weegschalen gebruikt kan er ook een afwijking ontstaan. 

3. Weeg jezelf altijd op hetzelfde moment
Je gewicht kan gedurende de dag behoorlijk verschillen. Als je een goed beeld wilt hebben van je gewicht dan moet je jezelf dus altijd op hetzelfde moment van de dag wegen

4. Sta stil op de weegschaal
Zorg dat je altijd stilstaat op de weegschaal. Als je beweegt dan kan dat invloed hebben op je gewicht. 

Wat is de beste weegschaal?

Volgens een groot onderzoek van de consumentenbond naar weegschalen blijkt dat eigenlijk alle weegschalen die er op de markt zijn over het algemeen goed zijn. Zowel dure als goedkope weegschalen zijn tegenwoordig vrij nauwkeurig. Wel trekt de consumentenbond de conclusie dat de moderne digitale weegschalen (met een digitaal display) een stuk nauwkeuriger zijn dan de oude analoge personenweegschalen (met een wijzer). 


Bekijk naast wanneer wegen ook:
Tot wanneer overstappen zorgverzekering
Wanneer zijn de meeste mensen jarig
Wanneer ben je gameverslaafd
Wanneer is de telefoon uitgevonden