Wanneer is het regenseizoen op Bali

Het Indonesische eiland Bali is vanwege de stranden, het eten, de natuur en de vele bezienswaardigheden erg populair bij toeristen. Daarnaast is het met een gemiddelde temperatuur van zo'n 28 graden over het algemeen heerlijk weer op Bali. Als je echter van plan bent om Bali te bezoeken dan is het wel verstandig dat je weet wanneer het regenseizoen plaatsvindt. Tijdens het regenseizoen regent het op Bali namelijk aanzienlijk meer en vaker dan in andere perioden. Het regenseizoen op Bali begint in november en houdt aan tot april. 

Is het overal op hetzelfde moment regenseizoen op Bali?

Bali is geen groot groot eiland maar kent door het verschil in hoogte toch wel wat diverse klimaten. Het is overal tegelijk regenseizoen op Bali, maar tijdens het regenseizoen zijn de noordelijke en noordoostelijke delen van Bali echter natter dan het zuiden en zuidwesten. Als je dus tijdens de wintermaanden wilt afreizen naar Bali dan is het verstandig om te kiezen voor hotels en resorts in de zuidelijke en zuidwestelijke kustgebieden. 

Wanneer valt de minste regen op Bali?

Zoals gezegd vindt het regenseizoen op Bali dus plaats in de periode november tot april. De minste regen valt in de maanden juli, augustus en september. Het is overigens niet zo dat het op Bali tijdens het regenseizoen continu regent en dat er tijdens de droge periode helemaal geen neerslag valt. 

Zijn er op Bali ook orkanen?

Op zich ligt Bali erg gunstig als het gaat om orkanen. Echter kunnen er ten zuiden van Bali wel orkanen voorkomen, maar ze bereiken de vaste wal van Bali eigenlijk nooit. Wel kan Bali de effecten van orkanen voelen doordat het bijvoorbeeld hard waait of veel regent. De kans hierop is het grootst in de maanden januari, februari en maart.

Bekijk naast wanneer regenseizoen Bali ook:
Tot wanneer vroegboekkorting
Wanneer vakantiegeld
Wanneer begint de zomer