Wanneer is een mango precies rijp?

De mango staat bekend als de 'koning der vruchten' en is wereldwijd het meest gegeten verse fruit. Oorspronkelijk komt de mango uit India, maar kun je tegenwoordig in alle tropische landen terugvinden. De mango is ook in Nederland het hele jaar te krijgen. In tegenstelling tot veel ander fruit kun je bij een mango niet altijd goed zijn wanneer deze rijp is. Er zijn namelijk veel mango soorten die niet verkleuren als ze rijp zijn. Bekijk hieronder de tips om te checken of een mango rijp is:

 

 

Wanneer is een mango rijp:

Wanneer je wilt weten of een mango rijp is dan moet je zacht in de mango knijpen. Wanneer de mango een beetje zacht aanvoelt, dan is de mango rijp. Als een mango nog hard aanvoelt dan moet je deze nog even laten liggen, want dan is deze niet rijp. 

Hoeveel mango soorten zijn er?

In totaal zijn er wel 100 verschillende mango soorten. De bekendste zijn de Kent en Keitt. 

Hoe moet je een mango eten?

De schil van een mango is niet eetbaar. Dus je moet een mango altijd schillen. Het beste is om de mangopit met een mangosnijder te verwijderen. Als je geen mangosnijder hebt, snijd de vrucht dan vlak langs de pit in de lengte door. Doe dit aan beide zijden. Lepel nu het vruchtvlees uit de twee helften of snijd deze in blokjes.

Bekijk naast wanneer is een mango rijp ook:
Wanneer hoge bloeddruk
Wanneer begint de uitverkoop
Wanneer is alcohol uit je bloed