Wanneer ben je precies rijk?

Rijk worden! Dat is voor veel mensen de ultieme droom. Maar wanneer ben je precies rijk? Er is een verschil in rijk zijn en vermogend zijn. Hieronder laten we zien wat het verschil is: 

  

  • Wanneer ben je vermogend?

Als je vermogend bent dan heb je genoeg geld om je rekeningen te betalen en daarnaast geld over hebt om een leuk huis of een auto te kopen. Je bent niet rijk, maar je hebt weinig tot geen financiële problemen.

  • Wanneer ben je rijk?

Iemand die rijk is heeft geld om luxueus te leven. Je hebt nooit financiele problemen en kunt een mooi huis en dure auto kopen. Je bent financieel onafhankelijk. De grens voor rijk zijn wordt vaak bepaald op 1 miljoen euro. Hiermee wordt bedoeld dat je bezittingen (of geld) ongeveer 1 miljoen euro vertegenwoordigen. Met 1 miljoen euro op de bank zou je in principe ook niet meer te hoeven werken. 

Hoe word je rijk?

Er zijn veel mensen die rijk willen worden. Maar het is jammergenoeg maar voor een klein aantal mensen weggelegd. Er zijn een aantal manieren waardoor je rijk kunt worden. Hieronder een opsomming van een aantal manieren

- Zorg dat je een hele goede baan krijgt
Topmanagers van grote bedrijven hebben vaak een vorstelijk salaris. 

- Start een eigen bedrijf
Als je een goed idee hebt voor een eigen bedrijf dan moet je proberen dit op te zetten. Als eigenaar van een goedlopend bedrijf dan kun je heel rijk worden. Maar pas wel op. Er gaan meer bedrijven failliet dan dat er mensen rijk mee zijn geworden. 

- Beleg of investeer je geld slim
Als je wat geld hebt, dan kun je erg rijk worden als je hier slim mee omgaat. Je kunt bijvoorbeeld met dit geld gaan beleggen. Er zijn veel mensen rijk geworden door de juiste aandelen te kopen en verkopen. Ook kun je heel rijk worden door bijvoorbeeld te investeren in vastgoed en dat later met veel winst te verkopen. 


Bekijk naast wanneer ben je rijk ook:
Wanneer vakantiegeld
Wanneer belastinggeld terug
Wanneer is een auto een oldtimer
Wanneer ben je arm