Wanneer is de belastinggeld teruggave precies?

Voor veel mensen is het moment dat het belastinggeld terugkomt een belangrijke moment. Voor veel mensen is dit namelijk het moment dat ze wat extra's kunnen doen, of juist schulden terugbetalen. Maar wanneer komt het belastinggeld eigenlijk terug? Het antwoord daarop is eigenlijk vrij simpel en is afhankelijk wanneer je belastingaangifte hebt gedaan:

 

 

  • Voor 1 april aangifte gedaan

Als je voor 1 april je belastingaangifte hebt gedaan, dan krijg je voor 1 jullie bericht van de Belastingdienst met een voorlopige aanslag. Vervolgens stort de belastingdienst dan binnen 10 werkdagen na deze aanslag het geld op uw bankrekening

  • Na 1 april aangifte gedaan

Als je na 1 april aangifte hebt gedaan dan dan streeft de belastingdienst er naar om binnen 3 maanden na uw aangifte een bericht te sturen met de voorlopige aanslag. Ook hier wordt dan 10 werkdagen na de aanslag het geld op uw bankrekening gestort. 

Wanneer kun je belasting terugvragen?

Lang niet iedereen kan geld terugvragen bij de belasting. Sterker nog de meeste mensen moeten zelf iets bijbetalen. Hieronder staan een aantal mogelijke situaties waarbij je belasting terug kunt krijgen. 

- Je hebt naast uw studie een bijbaan
- Je studeert af en krijgt later in dat jaar een baan
- Je bent begonnen of gestopt met werken
- Je hebt onbetaald verlof opgenomen
- Je bent geboren in 1949, 1950, 1951 of 1952
- Je hebt de AOW leeftijd bereikt of u bereikt de AOW leeftijd
- Je hebt kinderen en hebt recht op: de inkomensafhankelijke combinatiekorting, de alleenstaandeouderkorting
- Je hebt recht op aftrekposten

Hulp bij belastingaangifte

Ondanks dat de belastingdienst het invullen van de belastingen steeds makkelijker probeert te maken, is het voor veel mensen nog altijd erg ingewikkeld. Zeker als je denkt dat je mogelijk geld terug kunt ontvangen is het wel belangrijk dat de aangifte goed gedaan wordt. Dit kan je veel geld opleveren. Als je hulp wilt bij je belastingaangifte dan kun je denken aan het inhuren van deskundige aangiftemedewerkers. Deze komen bij u aan huis om de belastingaangifte te doen. Dit kost uiteraard wel wat, maar kan je ook een hoop opleveren. 

Bekijk naast wanneer belastinggeld terug ook:
Wanneer vakantiegeld 
Wanneer ben je rijk