Wanneer begint precies de uitverkoop?

Als je nieuwe kleren nodig hebt dan moet je vaak behoorlijk investeren. Vooral als je met de laatste mode mee wilt gaan. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun kleren en schoenen in de uitverkoop te kopen. Tijdens de uitverkoop zijn kleren namelijk veel goedkoper. Dit komt omdat winkels hun zomer- of winterkleren snel willen verkopen om zo ruimte te maken voor de nieuwe kleren van het seizoen. Kleren kopen in de uitverkoop kan soms wel tot 75% schelen. Het is heel belangrijk dat je weet wanneer de uitverkoop is. Tijdens de uitverkoop is het namelijk vaak heel druk en schieten kleren de winkels uit. Maar wanneer is het uitverkoop?

Twee keer per jaar uitverkoop

Het is twee keer per jaar uitverkoop. 1x in de zomer en 1x in de winter. De uitverkoop vindt meestal midden in het seizoen plaats. De winteruitverkoop is in de maanden december en januari. Dan wordt de wintermode opgeruimd, om daarna plaats te maken voor de voorjaars- en zomermode. De zomeruitverkoop is in de maanden juni en juli. Dan wordt de wintermode opgeruimd om daarna plaats te maken voor de najaars- en wintermode. 

Is alle kleding in de uitverkoop?

Niet alle kleding is in de uitverkoop. Kleding- en schoenenwinkels hebben vaak speciale rekken in de winkel waar staat aangegeven wat in de uitverkoop is. Schoenen en kleding die niet in de uitverkoop komen zitten vaak het hele jaar in het assortiment van de winkel. 

Hoeveel korting krijg je tijdens de uitverkoop?

Vaak stijgt de korting naarmate de uitverkoop vordert. Winkels willen heel graag de laatste restanten verkopen en stunten daarom met aanbiedingen. Dit kan soms wel oplopen tot 75% van de oorspronkelijke prijs. Maar let wel op. Aan het einde van de uitverkoop zijn vaak de gangbare maten verdwenen en vaak liggen er alleen nog hele kleine of grote maten. Het is dus wel verstandig om op tijd bij de uitverkoop te zijn. Hou daarom de websites van jouw favoriete winkels goed in de gaten. Hier wordt vaak precies aangegeven wanneer de uitverkoop of sale start. 


Bekijk naast wanneer begint de uitverkoop ook:
Wanneer belastinggeld terug
Wanneer vakantiegeld
Wanneer is Black Friday
Wanneer ben je arm