Tot wanneer kun je iemand gelukkig nieuwjaar wensen?

De ene persoon vindt het heel leuk en voor de ander is het een nachtmerrie: iemand anders gelukkig nieuwjaar wensen. Een vraag die veel mensen zich elk jaar weer stellen is tot wanneer je iemand eigenlijk gelukkig nieuwjaar moet / kunt wensen? Sommige mensen stoppen daar op 2 januari al mee en andere mensen gaan er rustig 2 weken na Oud en Nieuw nog mee door. Een officiele datum tot wanneer je ander mensen gelukkig nieuwjaar mag wensen is er niet, maar er is wel een soort richtlijn. De meeste mensen stoppen namelijk na Drie Koningen met het wensen van een gelukkig nieuwjaar. Drie Koningen valt altijd op 6 januari.

Zoenen tijdens nieuwjaar wensen

Waar veel mensen vooral tegen op zien is het gelukkig nieuwjaar wensen van collega's. Wie wens je wel een gelukkig nieuwjaar en wie niet. En wie ga je wel drie zoenen geven en wie niet? Het zijn vragen die elk jaar voor ongemakkelijke situaties zorgen. Om deze reden kiezen veel mensen er voor om vaak iedereen tegelijk gelukkig nieuwjaar te wensen door het hard over de afdeling te roepen. Als je ook dit vervelend vind dan zit er niets anders op dan de vrij te nemen tot 6 januari. 

Wanneer je iemand echt geen gelukkig nieuwjaar wilt wensen

Als je een familielid of collage echt niet persoonlijk gelukkig nieuwjaar wilt wensen dan bestaat er tegenwoordig nog een slimme uitweg. Het is namelijk heel makkelijk om iedereen in je omgeving gelukkig nieuwjaar te wensen via bijvoorbeeld Facebook of via een whatsapp bericht. Op deze manier is het heel makkelijk om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen, zonder dat je dit echt persoonlijk hoeft te doen. 

Bekijk naast tot wanneer gelukkig nieuwjaar wensen ook:
Tot wanneer overstappen zorgverzekering
Wanneer begint de vuurwerkverkoop
Wanneer vuurwerk afsteken