Vanaf wanneer kan een baby zien?

Hoewel baby's bij de geboorte hun ogen al open hebben kunnen ze nog niet zien zoals volwassenen dat kunnen. Dat ontwikkelt zich pas later. Wanneer een baby precies wat kan zien kun je hieronder lezen. We geven per leeftijd aan wat een een baby kan zien. 

 

 

Wat kan een baby in de baarmoeder zien?

In de baarmoeder kan een baby nog niet zien. Het gebruik van de ogen om te zien wordt niet gestimuleerd. De hersenen zijn wel volop bezig om dit te ontwikkelen. Maar omdat er in de baarmoeder toch niets is te zien, komt dit pas tot ontplooiing na de geboorte. 

Wat kan een baby zien bij de geboorte?

Een pasgeboren baby kan wel zien. Echter is dit zeer beperkt. Baby's kunnen namelijk dan nog niet scherp zien en ook kleuren kunnen amper worden onderscheiden.

Wat kunnen baby's in de eerste weken zien? 

Als een baby ongeveer 4 weken oud is dan kan hij al bewegingen om hem heen volgen. Ook kan hij al in je ogen kijken. Na ongeveer 6 weken kunnen ze ook al de kleur rood goed zien. 

Wat kunnen baby's na 3 maanden zien?

Een baby is in deze fase heel druk met zijn ogen bezig. Deze ontwikkelen zich dan ook enorm. Zo kan je baby nu al met beide ogen naar 1 punt kijken. Ook details van voorwerpen herkennen lukt nu steeds beter.  

Wat kan een baby na een half jaar zien?

Een baby van 6 maanden heeft al bijna volledig ontwikkelde ogen. Je baby kan nu bijna alles echt goed zien. Zo kan hij bijvoorbeeld diepten herkennen. Zo zal de baby veel naar beneden kijken als je hem tilt. Je baby kan nu ook alle kleuren die er zijn herkennen. 

Wat kan een baby na 1 jaar zien?

Als je baby 1 jaar oud is dan zijn de ogen net zo ontwikkeld als van een volwassene.


Bekijk naast wat kan een baby zien ook:
Wanneer eerste tandjes
Wanneer eerste woordjes
Wanneer zindelijk
Wanneer baby kruipen