Wanneer eerste schoentjes voor een baby?

De gemiddelde leeftijd waarop een baby voor het eerst gaat lopen is ongeveer met 14 maanden. Voordat een baby kan lopen is het niet nodig om baby schoentjes te kopen. Ook als een baby vooral binnen zijn eerste stapjes doet dan is het niet nodig om schoentjes te dragen. Het lopen op blote voeten helpt juist de spieren in de voeten te ontwikkelen. Als een baby echter ook buiten stapjes gaat doen, dan moeten de voetjes beschermd worden met lichte en flexibele schoenen. 

 

 

Wat zijn goede eerste schoentjes?

Wanneer een baby begint te lopen, dan is het belangrijk dat hij/zij zich makkelijk kan bewegen. Te zware schoenen of stugge schoenen zullen het lopen belemmeren. Koop daarom lichte en flexibele schoentjes. Daarnaast is het heel belangrijk dat de schoentjes de juiste maat hebben. Te kleine of te grote schoenen zorgen er voor dat een baby last heeft bij het lopen. Omdat een baby, vanwege de snelle groei, de eerste schoentjes maar kort draagt is het vaak heel makkelijk om de schoentjes te lenen of tweedehands te kopen. 

Wat kosten eerste schoentjes?

Verkijk je er niet op. Ook al zijn de eerste schoentjes van een baby maar klein, ze zijn vaak niet goedkoop. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt. De prijzen variëren van 30 tot 100 euro. Het is in ieder geval belangrijk dat een kind goede schoenen heeft waarop hij/zij goed kan lopen. 

Hoe bepaal je de juiste maat?

Als je de eerste schoentjes gaat kopen, is het verstandig om je kind mee te nemen naar de winkel om de voetjes daar te laten opmeten. Alleen dan weet je zeker wat de juiste maat is. 

Hieronder de juiste schoenmaten:

Lengte van de voet Schoenmaat
9,4 tot 10 cm 16
10 tot 10,7 cm 17
10,7 tot 11,4 cm 18
11,4 tot 12 cm 19
12 tot 12,7 cm 20
12,7 tot 13,4 cm 21
13,4 tot 14 cm 22
14 tot 14,7 cm 23
14,7 tot 15,4 cm 24

 

Bekijk naast wanneer eerste schoentjes ook:
Wanneer eerste tandjes
Wanneer eerste woordjes
Wanneer zindelijk